Huawei обмисля въвеждането на комисионна за всяка транзакция в AppGallery на Harmony OS

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като Harmony OS си осигури по-голям пазарен дял от iOS в Китай за първото тримесечие на 2024, то от Huawei обмислят въвеждането на комисионна за всяка транзакция направена в AppGallery или в рамките на приложенията, закупени от там. Досега китайската компания нямаше подобна комисионна, докато нейните преки конкуренти от Apple и Google взимат 30% от всяка покупка направена в App Store или Google Play.

Апетитът идва с яденето, както се казва, и по всичко личи, че триумфалното завръщане на Huawei в голямата игра на пазара за смартфони в Китай ги кара да мислят все по-смело и по-смело.

Според Bloomberg, китайският мобилен конгломерат обмисля въвеждането на комисионна за всяка транзакция направена в рамките на техния магазин за приложения – AppGallery. Досега, най-вероятно, за да привлекат колкото се може повече разработчици на своя страна, подобна такса липсваше, но по всичко изглежда, че това съвсем скоро ще се промени.

1 ixb-JYfxIBeHY3HNTbIRsg

След като отбелязаха приходен ръст от 564% в Китай, благодарение на изключително добрите си резултати в премиум сегмента, сега от Huawei искат да се възползват от новата си позиция на пазара по максимално ефективен начин и да запазят по-голямо парче от тортата за себе си.

Въпреки че преките им конкуренти от Apple и Google имат твърда такса от 30%, от Huawei планират нещо, което да ги позиционира под тази черта и да не прогони разработчиците и потребителите далеч от тях. Таксата, която компанията обмисля да въведе би трябвало да е в рамките на 20%, което би означавало около 30% разлика с App Store и Google Play и повече от 50% разлика с магазина за приложения на Xiomi, където комисионната е в рамките на цели 50% от всяка направена транзакция. 

Какво мислим за най-новия флагшип на Huawei – Pura 70 Ultra, може да видите в приложеното видео:

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар