Huawei обяви плановете си за 2030 г.

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес Huawei проведе 18-та Глобална аналитична среща на върха (Global Analyst Summit) в Шънджън. Повече от 400 гости, сред които индустриални и финансови анализатори, ключови лидери на мнение и медийни представители присъстваха на събитието на място, заедно с анализатори и представители на медии от цял ​​свят, които го проследиха онлайн.

Ерик Ху, ротационнен председател на Huawei, сподели бизнес резултатите на компанията през 2020 г., както и обяви пет бъдещи стратегически инициативи. Според г-н Ху, Huawei ще:

 • Оптимизира портфолиото си, за да повиши устойчивостта на бизнеса. Като част от своите усилия Huawei ще засили софтуерните си възможности и ще инвестира повече в бизнеси, които разчитат по-малко на усъвършенствани техники на процеса, както и в компоненти за интелигентни превозни средства;
 • Увеличи стойността на 5G и дефинира 5.5G с индустриални партньори, за да стимулира развитието на мобилните комуникации;
 • Осигури безпроблемно, интелигентно и ориентирано към потребителя изживяване във всички потребителски сценарии;
 • Разработва иновации за намаляване на потреблението на енергия за един нисковъглероден свят;
 • Отговори на предизвикателствата за непрекъснатост на доставките.

Възстановяването на доверието и сътрудничеството в глобалната верига за доставки на полупроводници е от решаващо значение за връщането на индустрията в релси“, подчерта Ерик Ху.

В бъдеще ще продължим да се намираме в сложна и нестабилна глобална среда. Възстановяването от COVID-19 и геополитическата несигурност ще създават непрекъснати предизвикателства за всяка организация, бизнес и държава. Ние вярваме дълбоко в силата на дигиталните технологии да предоставят нови решения на проблемите, с които всички се сблъскваме. Така че ние ще продължаваме да създаваме иновации и да усъвършенстваме дигитална трансформация с нашите клиенти и партньори, за да предоставим дигиталния свят до всеки човек, дом и организация за един напълно свързан, интелигентен свят.

Уилям Ху, Директор на борда на Huawei и президент на института за страгечиски изследвания, започна своята реч обсъждайки предизвикателствата, които ще повлияят на социалното благосъстояние през следващото десетилетие, включително застаряващото население и все по-голямото потребление на енергия.

Huawei има амбициозни планове за развитие

Снимка: Huawei

Той проследи възгледите на Huawei за интелигентен свят през 2030 г., обхващащи девет технологични предизвикателства и предложения за насоки за научни изследвания. Те включват:

 1. Дефиниране на 5.5G за поддържане на стотици милиарди различни видове връзки;
 2. Разработване на наномащабна оптика за експоненциално увеличаване на капацитета на влакната;
 3. Оптимизиране на мрежовите протоколи за свързване на всички неща
 4. Предоставяне на напреднала изчислителна мощност, достатъчно силна, за да поддържа интелигентния свят;
 5. Извличане на знания от огромни количества данни, за да се постигнат пробиви в индустриалния AI (изкуствен интелект);
 6. Излизане отвъд архитектурата на фон Нойман за 100 пъти по-плътни системи за съхранение;
 7. Комбиниране на изчисления и сензори за хипер-реалност, мултимодално изживяване;
 8. Предоставяне на възможност на хората да управляват по-активно здравето си чрез непрекъснато самонаблюдение на личните жизнени показатели;
 9. Изграждане на интелигентен Интернет на енергията за генериране, съхранение и потребление на по-екологична електроенергия.

През следващото десетилетие можем да очакваме да видим много големи подобрения в обществото. За да насърчим тези усилия, се надяваме да обединим сили с различни индустрии, академични среди, изследователски институти и разработчици на приложения, за да се обърнем към универсалните предизвикателства, пред които е изправено човечеството. Със споделена визия всички ние трябва да изиграем ролята си, докато изследваме как да направим връзките по-силни, изчислителната техника по-бърза и енергията по-екологична. Нека заедно тръгнем напред към интелигентния свят на 2030 г.“, заяви Уилям Хю.

Първата Глобална аналитична среща на върха Huawei се проведе през 2004 г. и оттогава се организира ежегодно. Тазгодишната среща на върха “Изграждане на напълно свързан, интелигентен свят” се провежда от 12 до 14 април с редица успешни сесии, на които експерти от бранша от цял ​​свят могат да споделят своите уникални идеи и да обсъждат бъдещите тенденции.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар