Huawei обяви собствени приложения за търсене, работа с документи и навигация

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заедно с новия си топмодел Mate 40 Pro китайският произвоител Huawei обяви, че пуска три нови приложения, които да заменят ключови решения на Google. След като Huawei вече не може да използва приложенията от екосистемата на Google, компанията започна да разработва собствени версии, като сега анонсира Petal Search, Petal Docs и Petal Maps. 

Трите нови приложения са част от екосистемата Huawei Mobile Services (HMS), която заменя GMS на Google във все още базираните на Android смартфони Huawei. 

Screenshot 2020-10-23 at 11.32.24

Petal Search е търсачката на Huawei, която предлага възможност за търсене в над 20 категории, сред които приложения, новини, видеа, пазаруване, полети и локални бизнеси. Търсачката интегрира и различни инструменти като прогноза за времето, калкулатор, преобразувател на валути и други.

Резултатите от търсенето се показват в т.нар. информационни карти, а има възможност и за визуално търсене чрез изображения. 

Screenshot 2020-10-23 at 11.32.42

Huawei Docs e алтернатива на приложенията за работа с офис документи на Google и Microsoft, като поддържа създаване, разглеждане и редактиране на документи в над 50 формата, сред които PDF, PPT и DOC. Документите в Huawei Docs могат да се отварят от различни устройства, в които потребителят е влязъл с едно и също Huawei ID.

Screenshot 2020-10-23 at 11.32.34

Petal Maps е алтернативата на Google Maps, но на този етап не го намирам в новия Mate 40 Pro, като опцията за изтегляне е недостъпна със съобщение, че приложението не е налично за региона.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар