Huawei представи Mate 50 Pro с променлива бленда от f/1.4 до f/4.0

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Huawei представи днес в Китай новите си топмодели в серията Mate 50, които излизат почти две години след своите предшественици Mate 40. Устройствата предлагат някои интересни нововъведения, включително 10-степенна променлива бленда.

Детайлите около новите модели Mate 50, Mate 50 Pro и Mate 50 Pro RS все още се изясняват, тъй като бяха представени само в Китай и спецификациите не са пълни, но голямата новина е, че някои от тези устройства ще излязат и в Европа, включително в България. Серията Mate 50 въвежда първата 10-степенна променлива бленда във фотографска система на мобилен телефон. С тези модели Huawei не си партнира с Leica, но представя технологията XMAGE imaging – ексклузивна за серията Mate 50. За нея компанията казва, че е резултат на многогодишния опит в създаването на едни от най-добрите смартфон камери на пазара.


mate 50

Смартфоните са защитени от стъклото Kunlun на Huawei, което според китайците повишава устойчивостта на изпускане на устройството до 10 пъти. То е носител на 5 звезди от първия в света Switzerland SGS сертификат за устойчивост на падане.

Huawei Mate 50 разполага с 6.5″ OLED дисплей с 90 Hz опресняване, има 50 МР основна камера Sony IMX766 с променлива бленда от f/4.0 чак до f/1.4. Това означава, че потребителите получават контрол върху пропускливостта на светлина върху сензора и при по-светли условия могат да използват по-тясна бленда, а при по-ниска осветеност – да я отворят до f/1.4. Другите камери тук са 13 MP с ултраширок обхват, 12 МР перископна система с OIS за оптично и до 100х цифрово приближение + лазерен автофокус. Смартфонът се базира на Snapdragon 8 Gen 1, но без 5G модем, има 4460 mAh батерия с 66 W жично и 50 W безжично зареждане.

mate 50

Huawei Mate 50 Pro е с 6.74″ OLED екран със 120 Hz опресняване, същата 50 МР основна камера с променлива бленда и OIS + 13 MP ултраширока + 64 МР перископна с OIS за 3.5х оптичен зуум и 200х цифрово приближение. Батерията е 4700 mAh с 66 W жично и 50 W безжично зареждане. 

HUAWEI Mate 50 Series

Серията Mate 50 бе показана в черно, сребърно и пурпурно, както и във версия, облечена в оранжева кожа. Серията Mate 50 се очаква скоро и на европейския пазар, но за детайли ще трябва да почакаме. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар