Huawei продава бранда Honor за $15.2 милиарда

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Huawei планира продажбата на смартфон бранда Honor срещу $15.2 милиарда, съобщава Reuters. Новината идва след седмици на спекулации, че подобна сделка предстои, като дори купувачът не е изненадващ – това ще бъде консорциум, воден от дистрибутора Digital China и правителството на родния град Шенжен в Китай. 

Според Reuters до това решение се е стигнало след ограниченията, наложени от САЩ върху китайската компания, които я принудиха да стесни портфолиото си телефони и да се фокусира върху премиум устройствата. Honor от своя страна е бранд, популярен с по-балансираните си ценово предложения, насочен към по-младите потребители.

Продажбата на Honor е и потвърждение, че Huawei не разчита и не очаква ситуацията да се промени в тяхна полза, което е интересно предвид новоизбрания президент на САЩ, Джо Байдън, и промените в администрацията, които предстоят.  

Сделката ще включва почти всички активи зад Honor – бранда, отдела за проучвания и разработки и мениджмънта зад веригата за доставки. 

Така се очаква основен акционер в Honor Terminal с близо 15% дял да бъде главният дистрибутор на тези смартфони досега, Digital China. Към него ще се присъединят най-малко още три инвестиционни фирми, подкрепени от правителството на Шенжен. 

Коментар от Honor е бил отказан, но според Reuters сделката може да бъде официално обявена тази неделя. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар