Huawei пуска нова версия на сгъваемия смартфон Mate X2 с Harmony OS и без 5G

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През февруари Huawei представи новия си смартфон със сгъваем дисплей Huawei Mate X2, който е първият в серията без премиера на нашия пазар. Устройството обаче дебютира в родния си Китай, а днес излиза повторно, но с леки модификации. От една страна смартфонът е бил ъпгрейднат с фирмената операционна система HarmonyOS 2.0, дебютирала на 3 юни, а от друга – вече не предлага 5G свързаност. 

Това нестандартно решение за повторно пускане на продукт, но с леки корекции идва заради проблемите на Huawei, произлезли от санкциите на САЩ. Заради това вече стана ясно, че компанията има затруднения с някои компоненти и в случая на това се дължи отпадането на 5G модема от новата версия. „Новият“ Huawei Mate X2 излиза със същия чипсет Kirin 9000, но във версия само с 4G модем.


Mate-X2 4G

Другата ключова промяна е, че смартфонът върви не под Android 10, а с фирманата HarmonyOS 2.0, която би трябвало да бъде посрещната позитивно в родния Китай, където така или иначе няма достъп до услугите и приложенията на Google. Така че и двете платформи дават избор от един и същи списък с приложения и няма разлики в това отношение. 

Huawei Mate X2

Интересното е, че въпреки премахнатия 5G модем смартфонът се продава на цена от 17 499 юана или около $2700, а това е с по-малко от $100 от 5G версията. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар