Huawei се е изкачила на второ място при смартчасовниците през първото тримесечие

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди няколко дни от доклад на IDC стана ясно, че доставките на устройства от категорията на носимите технологии са се увеличили с близо 30% за първото тримесечие на 2020 г., като основен двигател за това са били компактните безжични слушалки и спортните гривни. На този фон смартчасовниците бележат спад от 7.1%, но това не означава, че сегментът е бил безинтересен. 

Въпреки че общият брой доставки на смартчасовници се е понижил, оказва се, че има някои размествания в класацията на водещите производители. 

IDC посочват, че Huawei е отбелязала сериозен скок със 118.5% спрямо същото тримесечие на миналата година, което всъщност е довело до изкачването ѝ до второто място. 

Така безапелационен лидер остават Apple с техния Apple Watch (26.8% дял), които увеличават дела си с около процент, макар и при 2.2% по-малко доставки. Втори вече са Huawei с 15.2% дял, а трети Samsung с 10.8% дял. 

Смартчасовници Q1, 2020

Причината за сериозния ръст при Huawei със сигурност са моделите им Watch GT и Watch GT 2, а също и тези под бранда им Honor, които не предлагат изобилие от екстри, но идват с дълъг живот на батерията и на сравнително ниски цени.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар