Huawei също подготвя сгъваем смартфон

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Смартфоните с безрамкови дисплеи може бързо да излязат от светлината на прожекторите, защото през 2018-а изглежда се задава нова гореща тенденция – смартфони с прегъващи се екрани. Samsung отдавна ни подгрява за премиерата на своето такова устройство, а сега и Huawei обяви, че има планове в тази посока. 

Оказва се, че Huawei вече има прототип на сгъваем смартфон, който обаче не е с прегъващ се дисплей, а има два екрана и все още помежду им има малко разстояние, признава пред CNet Ричард Ю, главен изпълнителен директор на компанията. 

Според Ю индустрията се нуждае от по-добра гъвкава технология при дисплеите, а също от по-добър механизъм. Въпреки това Huawei може да е готова със своя смартфон още догодина. 

Припомням ви, че миналата седмица и ZTE, друг китайски бранд, пусна сгъваем смартфон, но отново с два отделни екрана, тъй като технологията за нещо по-интересно все още не е готова. 

Така че трябва да направим разликата между сгъваем смартфон и смартфон с прегъващ се дисплей, който може да се затваря като вестник. Темата обаче тепърва ще се развива и догодина може да видим интересни разработки от не един производител. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар