Huawei ще обнови около 100 Android устройства до HarmonyOS

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През следващите 12 месеца Huawei планира да пусне ъпдейт за около 100 от своите Android устройства, с който да им позволи да преминат към новата операционна система HarmonyOS. Това включва както най-актуалните модели, така и вече по-стари апарати като P10 например. 

Ъпдейтите започват още сега за сериите Mate 40, P40, Mate 30 и таблетите MatePad Pro. През лятото ще бъдат обновени сериите Mate 20, Nova 7, Nova 8, Nova 6 и MatePad 10, а в края на годината серията P30 и други. 

За 2022 г. са оставени по-стари устройства като Mate 9, Mate 10, P20 и P10.

Screenshot 2021-06-03 at 10.26.41

Всичко това важи за китайския пазар, така че все още не е съвсем ясно какъв е планът за световните версии на всички тези устройства, дали и кога те ще бъдат актуализирани до HarmonyOS. 

Имайки предвид, че смартфонът е в основата на операционната система HarmonyOS и е устройството, което осъществява връзката между всички останали, Huawei би трябвало да процедира с ъпдейтите бързо и по план, особено имайки предвид липсата на нов смартфон с тази платформа. Да се надяваме, че скоро ще чуем новини и за актуализациите в България. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар