Huawei P50 може да е първият смартфон, който ще излезе директно с HarmonyOS

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Huawei ескалира разработката на своята операционна система HarmonyOS малко след като компанията попадна в черния списък на Тръмп през 2019 г., а днес най-после се говори, че ще бъде обявен първият смартфон с нея. Това изглежда ще бъдат следващите топмодели на Huawei – смартфоните от серията P50. 

В последните месеци Huawei напредваше в разработката на HarmonyOS, като от декември на 2020 г. дори пусна нейна бета за последните си флагмани от сериите P40 и Mate 40. 

Сега обаче HarmonyOS изглежда е готова да се появи във финалната си версия, при това в едно от най-важните устройства за Huawei в категорията смартфони.

Интересното е, че в последните месеци се появиха различни анализи, че HarmonyOS, която трябваше да е съвсем нова платформа, алтернатива на Android и iOS, всъщност все така се базира на Android. Може би и затова ъпдейтите от Android към HarmonyOS изобщо са възможни, колкото и странно да звучеше в началото, че смартфон с една операционна система просто може да бъде обновен до друга, съвсем различна. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар