Hyundai съобщи официално, че преговаря с Apple за разработката на електромобила им

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Напоследък слуховете около плановете в сферата на автомобилите на Apple започнаха да се засилват, въпреки че според всички дотук създателите на iPhone няма да представят собствена кола в близките 5 години. Hyundai Motor обаче хвърли бомбата и издаде със съвсем официално изявление, че е в преговори с компанията от Купертино. 

“Разбираме, че Apple е в преговори с различни световни производители на автомобили, включително с Hyundai Motor. Тъй като дискусията е на много ранен етап, нищо не е решено.”

Това са споделили южнокорейците Hyundai Motor пред CNBC, като коментар на скорошна новина от местния Korea Economic Daily за предполагаемо предложение за съвместна работа, дошло от Apple. 

Apple, разбира се, са отказали коментар на информацията, което е очаквано, имайки предвид, че подобни бъдещи планове никога не се коментират, още по-малко на толкова ранен етап. 

hyundai-ioniq-plug-in-hybrid-1119-18

Hyundai са опитали да замажат положението, като впоследствие са изпратили ново изявление, без да споменават Apple. В него се казва, че Hyundai постоянно получава предложения за съвместна разработка на автономни електромобили от други компании, но на този етап няма взети решения, тъй като преговорите са на ранен етап. 

Акциите на Hyundai Motor са се повишили с 19%.

На снимките: Hyundai IONIQ плъгин хибрид. Повече по темата от CNBC: https://www.cnbc.com/2021/01/08/hyundai-motor-says-it-is-in-early-talks-with-apple.html. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар