ICQ спира да работи на 26 юни

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ICQ беше първият начин за онлайн комуникация за много от нас, но след 28 години присъствие в мрежата, услугата спира да работи. Това става ясно от лаконично съобщение, публикувано в сайта icq.com. “Uh, oh!”, както би възкликнало самото приложение. 

ICQ е разработка на израелската компания Mirabilis, която стартира услугата през 1996 г. През 1998 г. тя е придобита от AOL, а през 2010 г. – от руската Mail.Ru, която сега е VK. Последната е собственик на месинджъра и до днес.

ICQ

За мнозина от нас ICQ е свързана с първите стъпки онлайн и първите моментни чатове както с приятели, така и с непознати от цял свят. Успоредно с IRC, разбира се. Услугата беше характерна с персоналния номер, който приписваше към всеки потребител и който някои вероятно помнят и до днес, въпреки че отдавна не използват. 

VK обяви в сайта на ICQ, че услугата спира да работи от 26 юни и насочва потребителите към алтернативните си приложения. Справка в App Store и Google Play показва, че приложението вече е премахнато и не може да бъде свалено през тях. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар