iMessage добавя поддръжка на RCS, детайлно форматиране и насрочване на съобщенията

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новите функционалности на iMessage ще бъдат налични за всички потребители като част от iOS 18. В допълнение към тях, приложението ще получи и сателитна свързаност, която ще може да се използва при липсата на мобилен или Wi-Fi сигнал.

С идването на iOS 18 множество от най-популярните приложения на компанията ще получат дълго чакани нови функции, а iMessage също няма да остане по-назад.

RCS поддръжката, която толкова много от нас очакваха ще бъде налична с идването на новия ъпдейт за мобилната операционна система на Apple. Това ще позволи на потребителите на двете най-популярни мобилни операционни системи – iOS и Android най-после да комуникират по-сигурно, по-пълноценно и по-експресивно от всякога.

Apple-WWDC24-iOS-18-Messages-animated-effects-240610 inline.jpg.large 2xApple-WWDC24-iOS-18-Messages-text-formatting-240610 inline.jpg.large 2xApple-WWDC24-iOS-18-Messages-Tapbacks-240610 inline.jpg.large 2x

Другата интересна новост покрай iMessage ще бъде възможността за форматиране на всяко отделно съобщение. Може би искате да одебелите вашият текст, да го подчертаете, или пък просто да го задраскате? Е, скоро ще имате тази възможност. Наличен ще бъде и начин за слагане на анимирани ефекти върху вашите съобщения, правейки ги по-забавни и живи от когато и да било.

Може би най-полезната нова функция ще бъде опцията за насрочване на съобщения, които вашите приятели да получат в точно определен ден и час. Страхувате се да не пропуснете някой рожден ден, годишнина, завършване или имен ден? То тогава ще можете да ползвате насрочването с размах и без да ви мигне окото.

Apple-WWDC24-iOS-18-Messages-schedule-240610 inline.jpg.large 2x

Последна, но не и по важност бе новината, че с идването на iOS 18, iMessage ще поддържа сателитна свързаност, която ще позволява на потребителите на iPhone да изпращат съобщения дори и при липса на мобилна или интернет връзка. Комуникацията, изпратена посредством сателит, която е врамките на iMessage ще бъде криптирана, но същото не може да се каже, ако решите да изпратите редовен SMS или ММС, което пък се случва все по-рядко с всеки изминал ден.

Apple-WWDC24-iOS-18-Messages-via-satellite-240610 inline.jpg.large 2x

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар