In memoriam: Почина Георги Гегов – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

In memoriam: Почина Георги Гегов

Министерство на енергетиката

Днес почина Георги Гегов. Той бе изпълнителен директор на “Булгартрансгаз”. Смъртта му е настъпила след влошаване на здравословното му състояние, съобщиха от Министерството на енергетиката. В този изключително труден за членовете на семейството на господин Гегов момент, те молят да бъде уважена скръбта им и правото им на уединение.

Георги Гегов бе един от най-опитните хора в държавната енергетика в последните години. Преди да оглави “Булгартрансгаз”, той заемаше различни позиции в компанията и ръководните й органи. При учредяването на проектното дружество “Южен поток България”, което трябваше да строи и управлява едноименния газопровод на българска територия, той бе първият негов изпълнителен директор от страна на България. Беше и един от най-уважаваните хора в българския газов сектор от страна на чужденците, които работят в тази сфера у нас.

Георги Гегов е потомствен енергетик. Син е на Кирил Гегов, който преди пенсионирането си беше един от най-опитните хора в тази сфера и дългогодишен началник на “Булгаргаз”, когато компанията обединяваше сегашните “Булгаргаз”, “Булгартрансгаз” и “Булгартел”.

iNews.bg изказва своите съболезнования на близките на Георги Гегов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар