Informiran.net позна: България пред тотален локдаун, всички под ключ за изборите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Informiran.net позна, че за 4 април България ще бъде поставена под тотален локдаун. Целат на шайката ГЕРБ е всички да бъдем под ключ за изборите, за да може до урните да отидат само твърдите партийни ядра и платените гласоподаватели, които да осигурят още един мандат на премиера от СИК Бойко Борисов.

Преди минути първа удобно вдигна топката зам.-шефката на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

„Има сериозен ръст на заболели деца, настанени за лечение в столичните болници. Положението е сериозно, ситуацията е чувствителна. Ще се вземе решение и ще го обявим“. Това заяви кметът на София на среща със здравния министър и шефовете на болнични заведение във връзка със скока на болните у нас.

Според Фандъкова до края на седмицата ще се реши кои мерки да бъдат затегнати.

Срещата при министъра продължава и в момента. Ситуацията е усложнена, доста тревожна, обсъждат се допълнителни мерки, които трябва да бъдат въведени до края на тази седмица. На въпрос на „Монитор“ дали ще бъдат затворени молове и фитнеси, кметът на София заяви, че се обсъждат различни мерки.

Ще вземем решение и след това ще ви уведомим. От днес столичните болници трябва да увеличат леглата за пациенти с COVID-19 с нови 20%. Това включва както интензивните легла, така и тези за пациенти без усложнения на COVID.

Вероятно ще се затворят моловете, ресторантите, училищата, детските градини, фитнесите и всички културни мероприятия в София и София-област, допълни началникът на СРЗИ Данчо Пенчев.

Мярката ще бъде предложена на софийския щаб след среща в Министерство на здравеопазването. Очаква се, ако бъде приета, да влезе в сила до края на седмицата.

Никой, обаче, не обелва и дума как и защо се стигна дотук? Защо здравният министър д-р Коце Ботокса отвори молове, фитнеси, ресторанти? Защо трябваше да се вдигне броят на заразените с абсурдно разхлабване на мерките, докато цяла Европа малко по малко ги затяга?

Сега получихте отговора – за да се стигне до 4637 заразени за последното денонощие и до 187 жертви, което неминуемо води до така желания за изборите локдаун…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар