Instagram страница събира ретро-реклами на компютри

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нова страница в социалната мрежа Instagram събира колекция от старовремски реклами на компютри от периода 1950-1999. Магията на изчислителните машини е обрисувана в кадри, които днес могат да предизвикат носталгия, смях или удивление, предава technews.bg.

Вижте как изглеждат част от рекламите >> >> >>

Някои от изображенията разкриват смайващата далновидност на авторите, създали рекламните послания – и навярно компаниите, стояли зад тях. Така например сред тях могат да се познаят съвременните разработки на очила за виртуална реалност, проектирането на самолети, гъсто наредените бюра на кол-центровете и др.

Част от ретро-рекламните послания носят образи на компютърни аксесоари, които днес малцина помнят, като например дискетите или прозрачните кутии на мониторите на Apple.

Сред най-харесваните ретро-реклами на компютри е кадър на смарт-часовник от 1982 г., семейство с лаптопи под Windows 95, сексапилна руса жена със смарт-очила с външен (да, външен!) дисплей.

В този ред на мисли, изключително интересен е българският сайт sandacite.bg. В него може да намерите множество любопитни статии за българските компютри, включително и снимки на техните реклами.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар