Instagram тества функция „Take a break“

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Facebook наскоро смени името си на Meta, което според някои идва като опит да бъде потушено напрежението около компанията и пострадалия й в последните месеци имидж. Сега Instagram, част от Meta, обяви, че тества функция, която индиректно също адресира обвиненията към социалната мрежа. 

Instagram тества нова функция с името Take a break, която има за цел да подкани потребителите да си починат от приложението, след като са прекарали определено време в безцелно скролване из съдържанието му.

Първоначално Take a break ще се появява като част от фийда на потребителите и ще им предлага да я активират. Ако те приемат, ще могат да зададат дали въпросното напомняне за почивка да се появява след 10, 20 или 30 минути, прекарани в Instagram. Когато Take a break се появи, то ще предлага на потребителите да затворят приложението и да направят няколко дълбоки вдишвания, да запишат мислите си, да послушат любимата си музика или да направят нещо от списъка си със задачи. 

Take a break вече започва да се появява за ограничен кръг хора, но се очаква до края на годината да бъде достъпна за всички. 

Функцията вероятно идва в този момент заради станалото обществено достояние вътрешно проучване на Instagram, че социалната мрежа може да влияе зле на тийнейджъри. Те признават, че са зависими от Instagram, но нямат достатъчен самоконтрол да спрат да го ползват. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар