Intel може да е ексклузивен доставчик на LTE модеми за всички модели iPhone тази година

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След драмите между Apple и Qualcomm, придружени от колосална глоба за последните в Европа, изглежда Тим Кук и компания ще сменят доставчика за LTE модемите на следващите си смартфони. Новият партньор на Apple ще бъде Intel, при това чрез ексклузивно споразумение, твърди анализаторът от KGI Securities Минг-Чи Куо. 

Информацията гласи, че всички нови модели iPhone от втората половина на 2018 г. може да използват LTE модеми от Intel и Qualcomm да не получи никакви поръчки от Apple. 

Решението от една страна вероятно се базира на чистите предимства на Intel XMM 7560 – от една страна тези модеми осигуряват по-бързи скорости (чрез технологията 4х4 MIMO), а от друга вече поддържат и GSM и CDMA, което означава, че в САЩ един модел iPhone ще може да работи във всички мрежи – AT&T, Verizon, T-Mobile и Sprint. Допреди това модемите на Intel не поддържаха CDMA, припомнят от macrumors.com, което не позволяваше на Apple напълно да се откъсне от Qualcomm.

От друга страна съдебните сблъсъци между Qualcomm и Apple и скорошните обвинения срещу първите в корупционни схеми би следвало съвсем логично да доведат до разтрогване или поне сериозно охлаждане на отношенията между двете компании. 

Всичко това означава сериозен спад в ангажираността (и приходите) на Qualcomm, което пък обяснява наскоро обявения съюз с група китайски компании.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар