Intel представи новите си процесори Tiger Lake и нова идентичност за бранда си

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-добрите процесори за тънки и леки лаптопи. Така Intel описват новото, 11-о поколение на своите Intel Core процесори, обединени под името Tiger Lake. Заедно с тях компанията представи новото си лого и идентичност на бранда. 

11-ото поколение Intel Core процесори идва с графика Intel Iris Xe и според чипмейкъра това е най-доброто решение за тънки и леки лаптопи, базирани на Windows и ChromeOS.

11th-Gen-Intel-Core-processors-with-Intel-Iris-Xe-graphics

За производството на процесорите Intel използва нов 10нм SuperFin процес, като обещава до 2.7х по-бързо създаване на съдържание, 20% по-продуктивна работа с офис приложения и 2х по-бърз гейминг.

11th-Gen-Intel-Core-Badges

Компанията пуска 9 процесора от сериите U и Y, като се посочва, че се очакват над 150 лаптопа, базиращи се на тях, от партньорите им Acer, Asus, Dell, Dynabook, HP, Lenovo, LG, MSI, Razer, Samsung и други. Премиерите всъщност вече започнаха, като сред първите машини с Intel Core i 11-о поколение са няколко модела Zenbook на Asus и Swift на Acer. 

Анонсът идва няколко месеца след като Apple обяви официално, че ще замени процесорите на Intel във всички компютри Mac със собствени процесори Apple Silicon. Очаква се Apple да представи първите машини със собствени процесори до края на годината, а според последните слухове това ще бъдат 13″ MacBook Pro и нов 12″ MacBook. Последният със сигурност ще се опита да открадне заявката на Intel за “най-добрите процесори за тънки и леки лаптопи”. 

Ето и кратко видео, което представя новата идентичност на бранда Intel.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар