iOS 14 може да поддържа всички модели iPhone с iOS 13

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С всеки следващ ъпдейт на iOS потребителите, дори на вече позабравените модели iPhone, получават достъп до нови екстри на операционната система. Понякога обаче софтуерът се оказва твърде тежък за стария хардуер и Apple спира поддръжката за избрани устройства. Не и с iOS 14. Според слуховете следващата актуализация на платформата ще бъде пусната за всички модели, които днес използват iOS 13. 

Очакваната на WWDC през юни 14-а версия на iOS ще бъде достъпна за всички модели iPhone, които миналата година получиха и iOS 13, пише френският сайт iPhonesoft. Според слуховете iOS 14 ще се поддържа дори от iPhone SE и iPhone 6S. 

Разбира се, това означава, че и по-новите модели ще получат ъпдейта, а това включва iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 11, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE и iPod touch (7-мо поколение).

Новите смартфони на Apple през 2020 г. пък ще излязат директно с iOS 14.

При iPad пък източникът твърди, че ще отпадне поддръжката за iPad mini 4 и iPad Air 2. Така iOS 14 ще получат таблетите iPad Pro (12.9″, 11″, 10.5″ и 9.7″), iPad (5, 6 и 7), iPad mini 5, както и iPad Air 3.

Все пак това може да не е окончателен списък и не бих се изненадал, ако в крайна сметка Apple преустанови софтуерната поддръжка на iPhone SE и iPhone 6S. А като водещ стимул за това би била премиерата на новия бюджетен iPhone SE 2/iPhone 9, който ще се яви удачен вариант за ъпгрейд на собствениците на по-старите смартфони на Apple. Затова – останете с доза скептицизъм. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар