iOS 16 се радва на малко по-голям интерес от iOS 15

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple пусна най-новата версия на операционната система на iPhone този понеделник и вече има някои данни за интереса към актуализациите. iOS 16 се радва на повече внимание през първите 72 часа от пускането си, в сравнение с iOS 15 миналата година, сочат данните от проучване, проведено от Mixpanel.

След първите 24 часа 6.71% от потребителите са инсталирали новата версия на операционната система, докато за iOS 15 процентът е бил 6.48%. За сметка но това обаче, iOS 14 се е радвала на интереса на цели 9.22% в първия ден след официалното си пускане. За първите три дни проучването сочи, че iOS 16 отбелязва 10.45%, при 9.68% за iOS 15 и 14.68% за iOS 14.iOS 16 донесе множество нови възможности за iPhone, сред които най-популярна може би е функцията за персонализиране на заключения екран с помощта на уиджети и шрифтове. Не трябва да пропускаме обаче и опциите за изтриване и корекция на iMessage, процентът на батерията, който се завръща в иконката в статус бара след няколко години отсъствие и много други. За България ключова новост е и въвеждането на български език като системен за смартфоните iPhone. 


Интересното е, че Apple вече пусна първата бета версия на iOS 16.1 за разработчици, която ще добави процентa на батерията и за последните четири модела iPhone – Xr, 11, 12 mini и 13 mini, при които той липсваше до момента.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар