iPhone навърши 13 години

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 9 януари се навършиха 13 години от премиерата на първия iPhone през 2007 г. На тази дата, по време на събитието Macworld в Сан Франциско, Стив Джобс представи оригиналния смартфон на Apple като устройство, съчетаващо в себе си три продукта – iPod със сензорен дисплей, революционен мобилен телефон и интернет комуникатор. 

Очаква се много скоро общите продажби на смартфоните Apple да прехвърлят 2 милиарда броя

Оригиналният iPhone всъщност не беше първото джобно устройство с тъчскрийн, нито първото с възможност за инсталиране на приложения или връзка с интернет. Но с този модел Apple успя да обедини всички тези възможности в един продукт, който предлагаше съвсем различно изживяване за потребителите и също така солиден дизайн и изработка. 

Днес смартфоните на компанията са продадени в тираж близо 2 милиарда броя по цял свят. Всъщност анализаторите очакват заветното число от 2 млрд. да бъде прехвърлено до края на календарната 2020 г. или в началото на 2021-а. 

Колкото до самия Стив Джобс – човекът зад iPhone и други емблематични продукти на Apple – той почина през 2011 г., но остави незаличима следа в технологичния свят. Във видеото по-долу ви предлагам да си припомним представянето на първия iPhone през 2007-а… 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар