iPhone ще може да сваля приложения директно от уебсайтове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

iPhone скоро ще може да изтегля приложения директно от уебсайтовете на техните разработчици, стана ясно след пускането на новата iOS 17.5 Beta. Това е поредната екстра за смартфоните на Apple, която ще бъде достъпна само за потребителите в страни от Европейския съюз. 

Втората бета на iOS 17.5, която току-що беше пусната към разработчиците, ще позволи сваляне на приложения директно от уебсайтове. Това е допълнителна опция, която заобикаля нуждата от задължително влизане в App Store или алтернативен магазин за приложения. Самите алтернативни магазини за приложения са новост за iPhone потребителите, като бяха позволени от Apple едва миналия месец с iOS 17.4.

Новото правило позволява да се свалят приложения от сайтовете на самите разработчици, като за целта те трябва да отговарят на някои критерии за сигурност. Дори тези приложения трябва да преминат през процеса по проверка и одобрение на Apple, а създателите им трябва да са членове на програмата за разработчици на Apple (Apple Developer Program) от най-малко две години. 

Освен това, за да може приложение да се сваля от уебсайт, то трябва да е генерирало над 1 милион изтегляния за предишната година. 

Screenshot 2024-04-17 at 12.44.34

Приложенията, които се свалят по този алтернативен начин, ще бъдат актуализирани като всички останали. Ще могат да им се правят бекъпи и да се възстановяват при нужда. 

Всичко това ще бъде достъпно само за iPhone (не и за iPad) потребителите с iOS 17.5 или по-нова, които са граждани на страна от Европейския съюз. Когато влизат в уебсайт, за да свалят приложение, те ще трябва да дадат разрешение в настройките на телефона си разработчикът да може да инсталира приложение на телефона им.

По този начин създателите на приложения ще си спестяват по-сериозните такси на App Store, но пък ще трябва да плащат 0.50 евроцента такса за всяка инсталация над 1 милион за година. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар