iPhone 11, AirPods и услугите доведоха до рекордните $91.8 млрд. приходи за Apple

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple сподели финансовите си резултати за последните три месеца на 2019 г., през които приходите на компанията са достигнали рекордните $91.8 милиарда. Основен двигател за този успех са били не само новите модели iPhone 11, но също така носимите технологии и услугите. 

Приходите от $91.8 млрд. за коледното тримсечие и първа четвърт на фискалната 2020 г. за Apple са повече от очакванията на анализаторите и собствените на компанията. Те са и с 9% по-високи спрямо същия период година по-рано, докато печалбата е цели $22.2 млрд. 

Apple вече не прави отчет на продадените бройки от различните си устройства, но посочва, че най-силни са били iPhone 11 и iPhone 11 Pro/Max, както и категориите на носимите технологии и услугите, които са постигнали рекордни резултати.

Apple-AirPod-Pro-launch-Tokyo-product-table-close-up-10302019

Припомням ви, че новите безжични слушалки AirPods Pro излязоха тъкмо в края на октомври, а наскоро се появи статистика, че тази продуктова категория е тотално доминирана от Apple, така че те със сигурност са допринесли много за успеха. В този период Apple стартира и услугата си за стрийминг на видео съдържание Apple TV+.

И въпреки че не знаем от кой продукт колко бройки от кой продадени, Apple отчита приходите от всяка категория. Те са били съответно $55.96 млрд от iPhone, $12.72 млрд. от услуги, $7.16 млрд. от Mac, $10.01 млрд. от носими и домашни технологии и аксесоари, както и $5.98 млрд. от iPad.

За настоящото тримесечие Apple прогнозира приходи между $63.0 млрд. и $67.0 млрд.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар