iPhone 12 не поддържа 5G в двусимов режим, но Apple подготвя ъпдейт

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От няколко години насам смартфоните на Apple поддържат eSIM, което прави възможно използването на два номера/тарифни плана с iPhone. Новите модели iPhone 12 са първите за компанията, които идват и с 5G модеми, но се оказва, че в двусимов режим максималните скорости са ограничени до 4G. 

За този казус пише MacRumors.com, които посочват, че ако използвате план с eSIM и в същото време сте поставили и физическа SIM карта в iPhone 12 (iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro или iPhone 12 Pro Max), телефонът няма да може да се свърже с 5G мрежа за нито един от двата плана.

Всъщност информацията идва от вътрешен документ на Apple за обучение на служители, в който се казва, че при използване на двете линии в Dual SIM режим пренос на данни в 5G не се поддържа за никоя от тях и връзката минава на 4G LTE. 

Ако пък потребителят използва само eSIM, тогава достъпът до 5G е възможен. 

Сайтът се позовава и на документ от оператора Verizon, в който се казва, че Apple все пак планира да поддържа 5G в двусимов режим, което ще бъде възможно чрез софтуерен ъпдейт, очакван по-късно тази година. Казва се още, че междувременно клиентите на Verizon трябва да извадят физическата nanoSIM карта от iPhone 12 или iPhone 12 Pro, за да ползват 5G. 

В България клиентите на операторите на този етап няма да имат този проблем, тъй като все още очакваме 5G мрежите. Всъщност VIVACOM стартира своята, но засега не е ясно дали и кога новите смартфони на Apple изобщо ще могат да се свързват към нея – знаете, че за да е възможно това, трябва производителят да е осигурил специален фърмуерен ъпдейт за конкретната мрежа. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар