iPhone 13 ще предлага портретен режим и при видеозапис

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вече знаем доста детайли за очакваните през септември смартфони на Apple, но слуховете не спират. Днес се появи информация, че моделите iPhone 13 ще въведат нов режим за видеозапис с размазване на фона. 

Т.нар. портретно видео вече познаваме от други смартфони, като наскоро го тествах и при OnePlus Nord 2 5G. Става въпрос за режима, при който обектът на преден план е на фокус, а фонът зад него – размазан. Също като при портретните снимки, само че за видео. Вътрешно Apple нарича функцията Cinematic Video. 

Според Bloomberg този режим ще бъде една от три нови екстри за камерите на iPhone 13.

Другите две са видеозапис в по-качествен формат, наречен ProRes, който дава по-широки възможности за редакция, точно както ProRAW при снимки, както и система за подобряване цветовете и цялостния вид на кадрите, която е подобна на филтрите, но за разлика от тях работи по-прецизно. 

За останалите характеристики на iPhone 13 източникът потвърждава по-висока опреснителна честота за дисплеите (поне при някои модели), по-малък ноч, нов чипсет A15, както и запазване на четирите размера от 2020 г. – 5.4″ и 6.1″ за iPhone 13 mini и iPhone 13 и 6.1″ и 6.7″ за iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар