iPhone 14 започва да се произвежда и в Индия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Започва производството на iPhone 14 и в Индия. Информацията е била официално потвърдена от Apple за TechCrunch, с което става ясна амбицията на компанията да намали зависимостта си от Китай.

За първи път Apple разширява толкова бързо след премиерата продукцията на нов модел iPhone от Китай и към Индия. Досега това отнемаше поне няколко месеца след анонса на устройствата, но заради нестабилните отношения между САЩ и Китай за Тим Кук е по-добре да има алтернатива. Производството засега ще включва моделите iPhone 14 и iPhone 14 Plus, но не и по-скъпите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Партньор на Apple и в Индия е Foxconn, които сглобяват устройствата във фабриката си край град Ченай. 


Продукцията в Индия ще се продава на локалния, но се очаква да достигне и до международните пазари. Клиентите в Индия ще имат достъп до първите произведени в страната им бройки още в следващите дни. 

Очакванията на анализатори от JPMorgan са в края на 2022 г. Apple да е прехвърлила 5% от производството на iPhone 14 в Индия, а целта е през 2025 г. общо 25% от смартфоните на компанията да се произвеждат там. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар