iPhone 14 Pro най-после може да получи Always On Display

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

iOS 16 ще бъде представена официално само след седмица, по време на световната конференция за разработчици на Apple WWDC 2022. Нова информация сега твърди, че тази версия на операционната система на iPhone може да донесе поддръжка на една отдавна чакана функция – Always On Display.

Това ще се случи благодарение на промяната на ProMotion технологията на дисплея, която в момента поддържа адаптивна честота на опресняване от 10 до 120 Hz. С проямната долната граница ще стане 1 Hz, което ще позволи на Apple да предложи функцията Always On Display, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията вече предлага тази опция в своите часовници от Apple Watch Series 5 насам, но все още не е налична за iPhone.Това може би ще се промени тази есен с iOS 16, която ще позволи на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да намаляват значително честотата на опресняване на заключен екран и да показват информация като час, дата и известия. Гърман твърди, че функцията е била планирана още за миналогодишните модели iPhone 13, чиито Pro-варианти получиха LTPO дисплеи с потенциал да я поддържат, но ProMotion технологията не е била готова за това.


Точно така – Always On Display ще бъде въведен само за по-скъпите Pro версии на iPhone 14, независимо че това е екстра, отдавна достъпна и в по-ниския клас Android смартфони.

Очаква се анонсът на iOS 16 да е част от основната презентация на WWDC 2022 на 6 юни, като новостите в операционната система ще включват обновени вградени приложения и нови начини за взаимодействие, но дизайнът й ще се запази същият. Промените в заключения екран ще включват тапети с възможности на уиджети, продължава журналистът, а съобщенията може да получат функционалности, подобни на тези на социалните мрежи.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар