iPhone 14 Pro ще бъде без ноч, но Face ID остава

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2022 г. изглежда ще донесе ключова промяна в дизайна на iPhone и поне при някои от новите модели в серия 14 ще бъде премахнат ночът. Информацията вече беше споделена от няколко прецизни в прогнозите си анализатори, а днес още един източник потвърждава това, като споделя детайли какво ще се случи с Face ID. 

Face ID е системата от камери и сензори, които Apple използва в смартфоните си, за да предлага функцията 3D сканиране на лицето, служеща за по-сигурната му защита. Досега тази система беше прибрана в изрязана в дисплея част, т.нар. ноч, но през 2022 г. нещата ще се променят. 

Според по-ранна информация от Минг-Чи Куо и Марк Гърман Apple планира да премахне ноча поне при двата модела Pro в серията iPhone 14. Сега и профилът @dylandkt в Twitter също пише по въпроса. 

Последният потвърждава, че iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max няма да имат ноч, а камерата им ще бъде изрязана в дисплея, като в уточняващ туит казва, че тя ще има елипсовидна форма. Това подсказва, че още някой сензор ще бъде видим до обектива на селфи камерата. Останалите елементи на Face ID ще бъдат под екрана, като според Дилън функционалността на сканиращата лицата технология няма да бъде засегната негативно от тези промени. 

Засега всички коментари касаят само Pro моделите iPhone 14, така че изглежда по-достъпните две версии, 6.1″ iPhone 14 и 6.7″ iPhone 14 Max (ако това е финалното име), ще запазят досегашния дизайн с ноч. 

Премиерата на новите модели iPhone 14 се очаква традиционно през септември. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар