iPhone 15 Plus е с рекордно добра за Apple батерия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новият iPhone 15 Plus постави рекорд по издръжливост на батерията, като надмина всички предишни модели iPhone в сравнителен тест. След като iPhone 15 беше пуснат в продажба в цял свят, първите резултати от тестовете на батерията потвърдиха превъзходството на новия модел. Apple усилено рекламира ефективността на своя нов 3nm чип A17 Pro.

Това създаде големи очаквания по отношение на живота на батерията на моделите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. В теста, проведен от блогъра Mrwhosetheboss, Pro Max издържа по-дълго от всички предишни модели iPhone. Истинското попадение обаче беше iPhone 15 Plus, който издържа повече от 13 часа с активен екран, поставяйки нов рекорд сред всички iPhone-и. На официалната страница с характеристики на Apple е посочен животът на батерията при непрекъснато слушане на аудио и гледане на видео.Според компанията iPhone 15 Pro Max издържа най-дълго при стрийминг на видео – 25 часа, в сравнение с 20 часа за iPhone 15 Pro и iPhone 15 Plus. При слушане на аудио обаче моделът Pro Max издържа 95 часа, докато Plus достига рекордните 100 часа. Въпреки че тези цифри дават обща представа, действителното време на работа може да варира, тъй като ежедневната употреба на телефона включва различни задачи, а не само гледане на видеоклипове или слушане на музика. Тестовете на блогъра Mrwhosetheboss са създадени така, че да симулират реалното използване на устройството през деня: гледане на видеоклипове в TikTok, видеочатове в Zoom, записване на видеоклипове и игра на игри.


Екранът на телефона остава включен до пълното изтощаване на батерията. Предишният лидер по отношение на живота на батерията беше iPhone 13 Pro Max. Както показаха тестовете обаче, всички модели iPhone 15 надминаха своите предшественици. По-специално, iPhone 15 Pro издържа 9 часа и 20 минути, базовият модел iPhone 15 – почти 10 часа, 15 Pro Max издържа 11 часа и 41 минути, а 15 Plus – рекордните 13 часа и 19 минути. Резултатите за батерията на новите модели iPhone 15 потвърждават ангажимента на Apple да подобрява производителността и ефективността на своите устройства.

Най-добре представящият се iPhone 15 Plus се превръща в новия стандарт за потребителите, които ценят дългия живот на батерията. Това може да се окаже ключов фактор при избора на смартфон за много потребители в близко бъдеще.


Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар