iPhone 16 Pro може да е смартфонът с най-тънките рамки около дисплея

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

iPhone 16 Pro ще бъде смартфонът с най-тънки очертания около дисплея. Това твърди @universeice, който посочва, че следващият флагман на Apple ще вземе короната на смартфона с най-фини рамки от Galaxy S24. 

Рамките около дисплея при iPhone започнаха да намаляват драстично в последните години и това изглежда е тенденция, която Apple ще продължи. Американската компания вече намали очертанията при iPhone 14 на 2.2 мм, след което с iPhone 15 Pro постигна още по-впечатляващия 1.5 мм безел около екрана. 

Освен че това изглежда добре и придава по-актуален вид на телефона, по-тънките очертания позволяват и постигането на по-голям дисплей в по-малки физически размери. 

Тази промяна в серията iPhone 16 ще бъде съпътствана и от увеличаване на размера на екрана при iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max, като слуховете от месеци са категорични, че диагоналът при двата модела ще нарасне с 0.2″. Така iPhone 16 Pro ще бъде с 6.3″ дисплей, а iPhone 16 Pro Max – с 6.9″ дисплей. 

Говори се, че островът Dynamic Island, който събира селфи камерата и други сензори и се намира в централната горна част на екрана, ще бъде запазен непроменен тази година. Догодина обаче част от сензорите могат да минат под дисплея. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар