iPhone 16 Pro ще има по-голям дисплей, за да побере подобрената си камерата

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вече всички основни източници на информация за Apple се обединиха около прогнозата, че догодина два от моделите iPhone ще получат по-големи екрани. Сега се появиха и детайли защо се очаква това увеличение на диагонала – задават се и значителни подобрения в камерите, а те ще изискват допълнително място в корпуса на устройствата. 

iPhone 16 Pro и Pro Max ще използват с 12% по-голям сензор за основната си камера и перископна системаПрез 2024 г. Apple ще направи екрана на iPhone 16 Pro 6.3-инчов (ot 6.1″ досега), а този на iPhone 16 Pro Max – 6.9″ (от 6.7″ досега). Очакванията бяха потвърдени от анализаторите Рос Янг, Минг-Чи Куо, а преди ден и от Марк Гърман от Bloomberg. 


Според последния този ход на Apple ще бъде с цел следващите Pro модели да бъдат по-конкурентни на предложенията от Samsung, но и за да бъдат корпусите им по-големи и да има място за нови хардуерни компоненти. 

Това от една страна може да включва по-големи батерии, но от друга – задават се нови камери. 

iPhone 16 Pro Max

В последните дни се чу, че тази година iPhone 15 Pro (Max) няма да използва нов сензор, а ще залага на предходния Sony IMX803 с размер 1/1.28″. Преходът към Sony IMX903 с размер 1/1.14″ обаче остава в плановете на Apple, макар и за 2024 г. Тогава би трябвало iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max да преминат към него, а имайки предвид, че той е физически по-голям – логично е да е необходимо и повече пространство.

Нещо повече – очаква се тази година само iPhone 15 Pro Max да предлага перископна камера за по-голям оптичен зуум, но догодина и малкият Pro модел ще разполага с такава. 

На този фон не се очаква стандартните версии iPhone 16 и iPhone 16 Plus да получат увеличение в диагонала на дисплеите си, така че те ще останат на 6.1″ и 6.7″ съответно. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар