iPhone 16 Pro Max ще има батерия с по-висока енергийна плътност

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Водещият модел в очакваната нова серия iPhone 16 на Apple ще използва нов тип батерия с по-висока енергийна плътност, съобщава Минг-Чи Куо. Това ще позволи iPhone 16 Pro Max да предложи по-дълъг живот на батерията, без да увеличава размера ѝ, а освен това ново решение за корпуса ѝ ще позволи по-лесната ѝ подмяна.

С между 5 и 10% ще бъде повишена енергийната плътност на батерията в iPhone 16 Pro Max, твърди анализаторът, според когото това ще доведе до по-висока температура в самата нея. 

За да предотврати прегряване, Apple за първи път ще използва за корпуса на батерията неръждаема стомана. Тя не е ефективна за разсейването на топлината колкото алуминия, но е по-здрава и по-малко податлива на корозия. Последното ще позволи по-лесната ѝ подмяна, а това ще помогне на компанията да се съобрази с изискванията на Европейския съюз, че до 2027 г. всички смартфони трябва да са оборудвани със сменяеми батерии. 

По-високата енергийна плътност ще позволи същата като размер батерия да осигурява по-дълъг живот или по-малка батерия да предложи досегашната издръжливост.

Ако масовото производство на този нов тип батерия върви добре и обратната връзка е позитивна, Apple ще оборудва всичките си смартфони iPhone през 2025 г. с него.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар