Jabra излиза от пазара за безжични слушалки с гръм и трясък

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Компанията обяви намерението си да прекрати успешните си серии безжични слушалки тип тапа – Elite и Elite active, след излизането обновленията на най-новите модели от сериите Elite 10 и Elite 8 Active.

Пазарът за безжички слушалки става все по-наситен и по-труден за пробиване с всяка изминала година. Освен големите играчи като Apple, Samsung, Google, Huawei и Xiomi например, почти всеки производител на мобилни устройства има свои собствени модели, а технологични и аудио гиганти като Sony, Phillips, Sennheiser и JBL не остават по-назад.

Jabra Logo

Тези пазарни обстоятелства доста често водят и до ситуации, в които дадена компания, независимо колко качествени продукти произвежда, просто няма друг избор освен да развее бялото знаме.

Такава изглежда е и ситуацията с Jabra, които произвеждат отличните Elite и Elite Active слушалки. За съжаление качеството на продуктите им явно не е било достатъчно, за да осигури дълготрайното задържане на компанията в този сегмент.

Elite 8 Active Og Short

Но Jabra няма да си позволи да си тръгне от голямото шоу просто ей така. Напротив, те обявиха обновления на миналогодишните си модели, които носят със себе си редица подобрения и правят последното сбогом на компанията изключително запомнящо се. Втората генерация на Elite 10 пристига с поддръжка за Dolby Atmos, подобрено шумоизолиране и леко променен дизайн, който да донесе допълнителен комфорт на слушащия. По-малкият брат – Elite 8 Active пък получава подобрения в издръжливостта, носейки със себе си IP68 сертификат за водо и прахоустойчивост, както и MIL-STD-810h стандартът за здравина.

jabra-elite-10-gen-2-plugged-in

Най-интересното и при двата модела обаче е новата “plug & play” кутия, която пристига с всеки един от тях. Тя ще позволява пренасяне на звуков сигнал от друг източник директно към слушалките, посредством кабелче. Това ще бъде изключително полезно при пътуване със самолет или във фитнеса, когато ще можем да слушаме случващото се на entertainment системата пред нас без никакъв проблем.

case-graphic 2560x1440

Тъжно е, когато компания като Jabra напуска пазарен сегмент, в който е била не само сред изявените лидери, а и сред най-големите иноватори. Но пък е и много хубаво, че това “довиждане” идва с една последна перфекна буря от отлични продукти, които да оставят трайно наследство след себе си.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар