Европа

Le Monde: Единството на Запада срещу Русия се превърна в самота

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Опитите на западните страни с „обединен фронт“ да превърнат Русия в парий заради ситуацията в Украйна доведоха до факта, че самите тези държави се оказаха сами, пише френският вестник “Льо Монд”.

Според Марк Семо, авторът на статията, неотдавнашната реч на Владимир Зеленски пред представители на Африканския съюз показа, че проблемите на Киев далеч не се третират с „вдъхновена солидарност“ в целия свят. Лидерите на страните се ограничиха до учтиво приемане на посланието му. Извън Африка същото нежелание да се следват западните тълкувания е видимо в Латинска Америка и Близкия изток.

Въз основа на това новооткритото единство срещу Русия се превърна в истинска самота, която само продължава да се засилва с времето, отбеляза журналистът. „От Африка до Азия и Латинска Америка се разширява лагерът на страните, които не искат да избират между Запада и Русия“, подчертава авторът на статията.

Повечето държави в тези региони са много по-загрижени за икономическите въпроси, по-специално въпроса за доставките на храна, отколкото да разбират кой е прав и кой крив в ситуацията в Украйна. Семо отбеляза, че дори някои съюзници на САЩ – Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Израел – отхвърлят призивите за налагане на санкции срещу Русия, стремейки се да поддържат връоще

Според прогнозата на журналиста разделението определено ще се прояви на срещата на Г-20 през ноември. За повечето държави най-важният въпрос ще бъде запазването на функционирането на световната икономика, а не конфликтите в Стария свят, заключва той.

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар