Lenovo обвинява ASUS в нарушаване на патенти

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американското подразделение на Lenovo е подало жалба в Комисията по международна търговия на САЩ (ITC) срещу ASUSTeK Computer за нарушаване на патенти. Китайската компания Lenovo смята, че продуктите на ASUS използват незаконно нейни технологии, свързани с хардуер, софтуер и комуникации.

Действието е в отговор на подобен иск, подаден от ASUS през август 2023 г. в Регионалния съд на Мюнхен, Германия – предмет на спора е била технология за клетъчна комуникация, а Lenovo е предложила като решение сделка за кръстосано лицензиране на патенти.

Lenovo описва себе си като ангажирана със схемата за кръстосано лицензиране и с лицензирането на основните технологии при справедливи, разумни и недискриминационни условия (FRAND). Тази позиция, подчертава китайският производител, се потвърждава от резултата от съдебния спор с InterDigital – британският съд частично приема позицията на Lenovo. Жалбата срещу ASUSTeK ще помогне на компанията да защити своята интелектуална собственост, чието портфолио за 39 години дейност включва повече от 28 хил. патента, а други 14 хил. патентни заявки са в процес на разглеждане.

Lenovo отбеляза, че инвестира 2,2 млрд. щ. долара годишно в научноизследователска и развойна дейност, а наскоро отдели още 1 млрд. щ. долара за създаване на иновативни решения в областта на изкуствения интелект. Компанията също така напомни, че заема 24-то място в годишния списък на 50-те най-иновативни компании в света според Boston Consulting Group.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар