Lenovo отчита рекордни финансови резултати за 2021 г. с над 70% ръст в печалбата

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Lenovo Group анонсира рекордни финансови резултати за фискалната си година, приключила на 31 март 2022 г., в които отчита прехвърлянето на $2 милиарда нетна печалба и над $71 милиарда приходи. Компанията се похвали със силен ръст в сектор мобилни телефони, инфраструктура и решения и услуги.

Приходите на Lenovo за приключилата в края на март фискална година са мили с $10 милиарда повече спрямо предходната, или $71 милиарда. Нетната печалба е скочила със 72 на сто до $2.03 милиарда. Lenovo


Lenovo отбелязва, че въпреки редицата предизвикателства през 2021 г., тенденцията за дигитализиране и интелигентна трансформация в повечето страни продължава да набира скорост, което е отворило нови възможности.

Повече от 50% от компаниите се фокусират върху дигитализацията като част от тяхната корпоративна стратегия – драстична разлика от само една трета преди две години. Хибридният модел на работа се оказва дългосрочно изменение, което не изисква само мултифункционални устройства и инфраструктура, а и специфични решения като умни видеоконферентни решения, умен дом и умен офис, казват от Lenovo.

През последните три години Lenovo е удвоила инвестициите си в проучвания и разработки. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар