LG обяви Real Folding Window

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

LG Chem обяви, че е разработила нов тип материал, който се предвижда да бъде използван за дисплеите на сгъваемите смартфони. Т.нар. Real Folding Window е алтернатива на съдържащия фин стъклен слой дисплей, който Samsung използва при своите модели. 

Според корейците Real Folding Window има здравината на стъклото, но е по-гъвкав и не би трябвало да оставя толкова видима следа при сгъвката на екрана. 

LG е разработила нов материал с дебелина от няколкодесетки микрометра, с който е покрила двете страни на фин слой PET материал. Разтеглив PET материал се използва и при новите сгъваеми модели на Samsung, Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3, като при тях с него е покрито ултратънкото стъкло, каквото LG не предвижда да използва. 

LG обяснява, че тяхното решение е с висока устойчивост, по-висока гъвкавост и ще бъде по-евтино. 

Компанията ще се опита да предложи вариант на Real Folding Window и без PET материал в структурата. 

LG Real Folding Window

Решението ще започне да се произвежда през 2022 г., а през 2023 г. ще бъде комерсиализирано и вероятно други компании ще могат да го поръчат за своите сгъваеми модели. Плановете са първо да се прилага за екраните на сгъваеми смартфони, а след това за таблети и лаптопи. 

Разбира се, тепърва ще видим как изглежда Real Folding Window на LG при реален смартфон, как се усеща и ще се постига ли същият ясен образ като при дисплеите на Samsung. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар