LG отбеляза напредък в 6G технологията

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

LG успешно тества безжичното предаване и приемане на 6G на разстояние до 320 метра на открито. Това е значителна стъпка към комерсиализиране на терахерцовия 6G пренос на данни както в закрити, така и в открити градски зони.

Последният 6G тест на LG бе реализиран преди 1 година, като спрямо тогава дистанцията на преноса на данни е нараснала 3 пъти.6G използва свръхшироколентови честоти, които позволяват бърз трансфер на огромно количество данни. Минус обаче е сравнително малкия обхват.


С успеха на последната ни демонстрация ние сме една крачка по-близо до реализирането на 6G скорости от 1 терабит (TB) в секунда както на закрито, така и на открито в градски райони,“ каза д-р Ким Бьоунг-хун, технически директор и изпълнителен вицепрезидент на LG Electronics.

Дискусиите относно стандартизацията на 6G мрежата се очаква да започнат около 2025 г., като комерсиализирането на технологията е планирано за 2029 г.

В сравнение с 5G безжичните мрежи, 6G ще осигури много по-високи скорости на трансфер на данни, по-ниска латентност и по-висока надеждност.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар