LG ще помогне на Meta да създаде следващото поколение Quest Pro VR

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Meta е подписала споразумение за сътрудничество с LG, в резултат на което може да бъде създадена обновена система за виртуална реалност Quest Pro. Тя ще бъде пусната в продажба през 2025 г. на цена от около 2000 щ. долара, съобщава корейското издание Maeil Business. Устройството ще получи дисплеи от LG, както и компоненти от други дъщерни дружества на корейския електронен гигант, като LG Innotek.

През 2024 г. Meta ще пусне на пазара и бюджетни очила Quest на цена под 200 щ. долара. След обявяването на Quest 3 с цена 499 щ. долара, цената на предшественика му Quest 2 падна до 299 щ. долара и на този фон бюджетно устройство за 200 долара изглежда интересно предложение. Пренареждането в премиум сегмента също обещава да бъде любопитно. Сегашният Meta Quest Pro се продаваше за 1499 долара, но по-късно цената му падна до 999 долара – оказва се, че неговият наследник ще се предлага два пъти по-скъпо.Той ще се нарича Meta Quest 4 Pro, съобщава корейският източник, и това е неочаквано решение, защото преди моделите Quest и Quest Pro бяха номерирани отделно. Сътрудничеството между Meta и LG е съвсем в унисон със стратегията на първите. С хедсета Oculus Rift S се зае Lenovo, а пускането на Oculus Go беше поверено на Xiaomi. И двата продукта обаче бяха бюджетни за разлика от “професионалната” линия шлемове за виртуална реалност.


Meta Quest Pro се позиционира като своеобразен полигон за изпитания на иновативни решения в областта на VR/XR, които ще станат достъпни за потребителските устройства не веднага. Също така с новия Quest 4 Pro Meta явно ще се опита да се конкурира с Apple и нейния хедсет Vision Pro.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар