LG G9 ThinQ може да не използва чипсет от най-висок клас

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

LG G9 ThinQ може да се окаже много по-различно устройство от това, което феновете очакват. Според слухове от корейските медии с новия си смартфон компанията ще се откаже от премиум чипсет за сметка на по-достъпно решение от Qualcomm. Това всъщност може да се окаже добър ход. 

Въпреки че миналогодишният G8 ThinQ използваше чипсет от най-висок клас (Snapdragon 855), през 2020 г. LG може да предпочете новия чипсет Snapdragon 765G пред актуалния в горния сегмент Snapdragon 865. 

Snapdragon 765G всъщност е доста адекватно решение, включващо и 5G модем, но е по-скоро за модели от категорията “подгласници на флагманите” – т.е. смартфони от висок среден клас. Той се използва например от новия модел Nokia 8.3 5G, чиято цена е 599 евро. 

Решението на LG вероятно е свързано със съображения за цената на модела. Ако устройството излезе на типичната за водещите марки в момента цена от около 2000 лв., възможно е никой да не погледне към него. При по-разумно ценообразуване за сметка на една идея по-скромен чипсет, а вероятно и Full HD+ екран, нещата за LG може да изглеждат по различен начин. 

Вероятно си спомняте, че това не е първият случай, в който корейците решават да използват по-слаб от най-мощния чипсет на Qualcomm в свой водещ модел. Това се случи и през 2015 г. с LG G4, който залагаше на Snapdragon 808, вместо на Snapdragon 810. Причината тогава всъщност беше проблеми с прегряване на по-мощния процесор.

Премиерата на LG G9 ThinQ вероятно ще се състои до края на март. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар