LG Signature OLED T е прозрачен телевизор с безжична технология

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На CES 2024 в Лас Вегас Samsung демонстрира прозрачни Micro LED екрани, а LG обяви своя LG Signature OLED T – прозрачен OLED телевизор, който освен това използва и безжични технологии за връзка с периферни устройства. Най-интересното е, че компанията планира да пусне модела в продажба към крайни клиенти още тази година. 

LG Signature OLED T има 77-инчов прозрачен екран, който е подходящ за информативно съдържание като прогноза за времето и други уиджети, а също и за динамични изображения като аквариум с рибки. Идеята е когато телевизорът не се използва по основното си предназначение, все пак да представя някакво съдържание, възползващо се от ефектния прозрачен дисплей. 

Това обаче не е телевизор само за “уау” моменти, тъй като с натискане на копче от дистанционното зад него може да се развие черен фон и така екранът да се използва за гледане на филми, спорт и т.н. 

LG Signature OLED T

Споменатата безжична технология, позната и от други телевизори на LG (серия M4), означава, че от екрана излиза само един кабел – този за електрическата мрежа. Всички останали, включително на периферни устройства, се свързват към отделно стояща черна кутия – т.нар. Zero Connect Box. Тя може да бъде разположена на до около метър разстояние от екрана. 

LG OLED T се захранва от новото поколение на фирмения AI процесор Alpha 11, който предлага 4 пъти по-висока производителност спрямо предходния.  

Все още нямаме никаква подсказка колко ще струва LG Signature OLED T, но със сигурност няма да е масов модел с достъпна цена. Да се надяваме, че все пак LG ще успее да изпълни целта си да пусне телевизора на пазара през 2024 г. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар