Lime празнува 3 години в България със 175 хил. клиенти и нов шеф

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Услугата за отдаване под наем на електрически превозни средства Lime обяви, че назначава нов оперативен мениджър за България. Новината съвпада с третата годишнина от старта на Lime в страната ни, като от компанията обявиха, че към момента имат тук 175 000 потребители, извършили над 700 000 пътувания.

Алекс Коман (на снимката долу) застава на позицията мениджър за България в Lime, като поема поста от Петко Анчев. Анчев заемаше длъжността от 2019 г. насам, но от този месец ще оглави отношенията на компания с националните и местните власти в Източна Европа.Коман е част от екипа на Lime Румъния от 2019 г., а от 2020 г. вече води цялата оперативна дейност в северната ни съседка. Там днес над 10 000 електрически скутера са налични за ползване в 12 града и Lime е лидер по пазарен сегмент, брой превозни средства и оборот. 


Alex Coman

„В България имаме 175 000 потребители, а те са извършили над 700,000 пътувания в 8 града. За изтеклите 8 месеца от 2022 г., растежът на оборота ни е 147% в сравнение със същия период на миналата година. Задачата пред нас в следващите месеци е да засилим присъствието си в големите градове на страната и така да предоставим услугата си за споделен, достъпен и зелен транспорт на още повече хора.“ отбеляза Алекс Коман, старши оперативен мениджър на Lime за България и Румъния.

Lime обяви също, че търси Оперативен специалист, който да се присъедини към екипа на компанията в София.

На глобално ниво електрическите скутери, велосипеди и мотопеди на Lime са в над 200 града по цял свят, a общо клиентите на компанията са генерирали над 300 милиона карания. Така са заместени над 75 милиона пътувания с автомобил от 2017 г. насам и съответно повече от 30 000 кубични тона въглеродни емисии са спестени. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар