Live Activities прави дебют на Apple Watch с watchOS 11

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С пристигането на watchOS 11, Apple Watch ще може да дублира активните Live Activities директно от iPhone, позволявайки на своите потребители да следят ъпдейти в реално време дори за приложения, които все още нямат налична версия за смарт часовника на Apple.

След като по време на WWDC 2024 научихме доста детайли около предстоящото ново Vitals приложение за Apple Watch, то с пускането на бетата за разработчици новините около нововъведенията в надрграждането към watchOS 11 не спират да валят. Най-интересната новост, която научихме от бета версията на операционната система беше, че Live Activities функцията, която досега беше достъпна само за iPhone и iPad, ще направи своят официален и дългоочакван дебют за Apple Watch.

 Apple-WWDC24-watchOS-11-Apple-Watch-3-up-240610 big.jpg.large 2x

За да може потребителите на Apple Watch да имат достъп до всички приложения, които са способни да използват Live Activities, от Apple са постъпили доста хитро и са добавили автоматично дублиране наличните Live Activities от iPhone директно на своя смарт часовник (подобно на дублирането на екрана на iPhone в macOS Sequoia). По този начин, дори дадено приложение да не е налично за watchOS, то неговите ъпдейти в реално време все пак ще може да се виждат и контролират директно от часовника.

Apple-WWDC24-watchOS-11-Smart-Stack-Translate-app-240610 inline.jpg.large 2xApple-WWDC24-watchOS-11-Smart-Stack-Calendar-app-240610 inline.jpg.large 2xApple-WWDC24-watchOS-11-Smart-Stack-precipitation-240610 inline.jpg.large 2x

Публичната бета на watchOS 11 се очаква през юли, а пълната версия ще акостира на нашите часовници тази есен.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар