McDonald’s заменя работещите на драйв-тру с изкуствен интелект

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

McDonald’s си партнира с технологичния гигант IBM за внедряване на технология за изкуствен интелект. Идеята е това да спомогне за автоматичното приемане на поръчките в лентите за шофиране пред обектите за бързо хранене. С тази промяна човешките служители на т. нар. драйв-тру постепенно ще бъдат заменени.

IBM е идеалният партньор за McDonald“s, като се има предвид техният опит в изграждането на решения за обслужване на клиенти, задвижвани от изкуствен интелект„, коментира главният изпълнителен директор на McDonald’s Крис Кемпчински.Припомняме, че през 2019 г. веригата ресторанти купи технологичен стартъп, наречен Apprente и го преименува на McD Tech Labs. Като част от партньорството, IBM ще придобие компанията. McDonald’s вече тества технологията, разработена от Apprente, в няколко ресторанта в Чикаго това лято.


Тази новина показва, че тревожната тенденция за загубата на човешки работни места в полза на автоматизираните системи вече е в ход. Според Кемпчински обаче, хората всъщност показват готовност да помогнат на системата да заработи възможно най-ефективно.

Акциите на компанията поскъпнаха с два процента в сряда, след като веригата надмина оценките на Wall Street с печалбите си за третото тримесечие. McDonald’s залага все повече на технологиите за стимулиране на продажбите, както вече се вижда от широкото внедряване на автоматизирани павилиони за приемане на поръчки.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар