Meta не може да наемe талантливи специалисти по AI

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

The Information съобщава, че Meta има сериозни проблеми със задържането и наемането на талантливи специалисти по изкуствен интелект.

Компанията на Марк Зукърбърг дори е прибегнала до наемане на изследователи без интервю. Междувременно Meta губи кадри заради DeepMind, OpenAI и Mistral на Google, която е основана от бивши инженери на Meta.

Една от причините са заплатите на изследователите. Съобщава се, че Meta плаща на висшите изследователи на AI до 2 милиона долара заплата. Това е значително по-малко от 5 до 10 милиона долара, плащани от OpenAI. Останалите конкуренти на Meta също са по-щедри към служителите си.

Изпълнителният директор на Meta, Марк Зукърбърг, дори се е свързал с изследователите на Google DeepMind чрез личните им имейли.

Meta планира да има повече от 340 000 графични процесора H100 от Nvidia до края на 2024 г. (H100 чиповете се оценяват на цена от 25 000 до 30 000 долара за брой). Те трябва да се превърнат в хардуерното сърце на бъдещия изкуствен интелект на компанията. Изглежда желанието за спестяване на разходи е причина за по-неатрактивните заплати, които трябва да се компенсират с “агресивен маркетинг” и личната намеса на Зукърбърг.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар