Meta AI може да бъде интегриран в Apple Intelligence

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Доскорошните врагове Meta и Apple могат да обединят усилия в изненадващ ход, който да интегрира AI функционалностите на Meta в Apple Intelligence.

За никого не е тайна, че Apple и Meta никога не са били първи приятели, даже напротив. Двете компании винаги са имали различия относно сигурността, политики свързани с монетизацията на своите платформи и още редица други казуси. Но ето че технологичната революция, свързана с изкуствения интелект, може да стопли отношенията им както никога досега.

По време на WWDC тази година, от Apple обявиха Apple Intelligence – разнообразен пакет от мощни и изключително полезни AI функции, които ще бъдат част от предстоящото надграждане към iOS 18, iPadOS 18 и macOS Sequoia. Част от Apple Intelligence ще бъде и интеграцията на ChatGPT, която ще бъде използвана чрез гласовия асистент на Apple – Siri.

1714187372 apple x openai 1

По време на своята презентация, от компанията обявиха още, че ще преговарят и с редица други разработчици на технологии, свързани с изкуствения интелект. Според The Wall Street Journal, Meta е именно един от тези разработчици. Meta AI най-вероятно ще бъде интегриран в Apple Intelligence подобно на ChatGPT.

Освен с Meta, от Apple разговарят още с Google (Gemini), Perplexity, Anthropic и редица други. Как точно ще се развият нещата, предстои да разберем. За съжаление ние ще трябва да почакаме дори по-дълго от очакваното, защото тези дни стана ясно, че AI функциите в iOS18 няма да бъдат достъпни за потребители в Европейския съюз преди 2025 г.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар