Michelin закрива заводи и съкращава над 1500 работни места в Германия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Френският производител на гуми “Мишлен” (Michelin) планира широкомащабни съкращения на работни места в производствените си обекти в Германия на фона на растящи оперативни разходи и конкуренцията от страни, където възнагражденията в предприятията са по-ниски, предаде ДПА, позовавайки се на съобщение от компанията.

Компанията постепенно ще прекрати производството в заводите в Карлсруе и Трир, както и производството на гуми за камиони и полуготови продукти в Хомбург до края на 2025 г. Това ще засегне общо 1410 служители в Германия.

“Мишлен” също премества своя център за обслужване на клиенти от Карлсруе в Полша, което ще засегне още 122 служители.

Компанията обяви още, че заделя провизии от приблизително 425 млн. евро (465 милиона долара) в отчета си за 2023 г.

“Ангажиментът към нашите служители, напредъкът, постигнат в рамките на компанията, и инвестициите, направени през последните години в засегнатите дейности, вече не могат да компенсират силния конкурентен натиск”, каза Мария Ротгер, ръководител за региона на Северна Европа в “Мишлен”.

Компанията иска да подкрепи засегнатите служители в намирането на нови кариерни пътища, се посочва още в съобщението на дружеството.

В момента се водят разговори с работническите съвети и профсъюза И Ге Бе Це Е (IG BCE) за алтернативи за бъдещото използване на засегнатите обекти.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар