Microsoft отлага Recall за неопределено време

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Противоречивата нова функция, която прави скрийншоти на абсолютно всичко, което правите на вашия компютър и трябваше да е готова за пусковата дата на първите Copilot Plus компютри на Microsoft идната седмица, ще се забави. Софтуерният гигант не споделя кога можем да очакваме Recall, но казва, че прави всичко възможно, за да може потребителите да се чувстват максимално защитени, когато го изпозлват.

Както споделихме преди няколко седмици, Microsoft започва производството на нова генерация преносими компютри, обединени под името Copilot Plus PC’s, които са създадени, за да могат успешно да интегрират всички настоящи и бъдещи AI функции на компанията.

Заедно с първите модели от новите серии, които се очакват следващата седмица, трябваше да бъде налична и новата базирана на изкуствен интелект функционалност – Recall, която прави скрийншоти на целия работен процес на вашия компютър, с цел вие по-лесно да може да достъпите различни точки на работа, ако например искате да си спомните какво сте правили или видели на определена дата.

Copilot-PC-Hero

Макар да звучи изключително полезно, Recall предизвика сериозен отпор заради предполагаемите дупки и проблеми със сигурността, които би могла да предизвика. Поради тази обратна връзка, от Microsoft пуснаха редица обновления на функцията, която в момента е в тестови период в рамките на Insider програмата на Windows, сред които опцията тя да бъде включвана по желание, както и цялата ѝ база данни да бъде криптирана – все новости, които би трябвало да бъдат част от подобно приложение от самото начало.

Въпреки своите опити обаче, разработчиците на Recall не са успели да извършат всички нужни тестове и довършителни работи по нея, и тя няма да бъде част от Copilot Plus серията, когато тя излезе на пазара.

Кога Recall ще направи своя дебют остава мистерия, но силно се надяваме дупките по сигурността, които личат от километри, да са останали в миналото, когато неизбежното пускане на функцията се случи.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар