Microsoft: Повече от всякога потребителите на Mac преминават към Surface

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В официалния блог на Windows Microsoft обяви, че днес повече от всякога потребители на Mac преминават към Surface. Според корпорацията това се дължи на отличната им програма за замяна на компютър от Apple с такъв под Windows, а също и на “разочарованието” от новите лаптопи MacBook Pro.  

В края на октомври Microsoft проведе своето голямо събитие, на което обяви няколко нови модела Surface с различни формфактори. Сред тях ново поколение на хибридния Surface Book и уникалната за пазара настолна машина Surface Studio, която на пръв поглед е подобна на iMac, но всъщност е съвсем различна концепция.

Само няколко дни след това Apple обяви дългоочакваните си лаптопи MacBook Pro, при които основната новост беше т.нар. Touch Bar – сензорна лента над клавиатурата, която играе ролята на функционални клавиши, променящи се според контекста на екрана. И докато някои спореха за ползите от Touch Bar-a, мнозина се разочароваха, че Apple премахна всички конектори от лаптопите си и остави само такива от типа USB C.

На фона на продуктовите войни Microsoft пусна атрактивна за клиентите програма за замяна на стар Mac срещу нов Surface и резултатите от нея изглежда са добри. 

Лично все още не съм събрал кураж да премина обратно към Windows, но да се надяваме, че Microsoft скоро ще реши, че България заслужава официален внос на моделите Surface.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар